Zoë Boven
Zoë Boven Good vibes 31 aug 2016 / 14:25 uur

Hotel zoekt nachtopzichter voor het noorderlicht

Ben jij een nachtbraker, gek op ruige natuur en reislustig ingesteld? Dan hebben we een unieke baan voor je gevonden. Het Finse hotel Arctic Snow is op zoek naar nachtopzichters, die de hele nacht wakker blijven om het noorderlicht in de gaten te houden.

Een hoop reizigers gaan speciaal naar het hotel in Fins Lapland om een glimp op te vangen van het natuurverschijnsel Aurora Borealis, oftewel het noorderlicht. Hierbij verschijnt er een lichte gloed aan de hemel, zichtbaar als bewegende bogen, bundels of gordijnen van licht. Het noorderlicht is vaak groen of wit.

De baan

In de vacature staat dat de nachtopzichter de hele nacht in de gaten houdt of het noorderlicht te zien is. Wanneer dat het geval is, moeten de gasten van het ijshotel zachtjes worden wakker gemaakt zodat zij naar buiten kunnen om het natuurverschijnsel te aanschouwen.

Niet alle gasten hoeven naar buiten de kou in, sommige geluksvogels slapen namelijk in een glazen iglo. Die iglo’s zijn uitgerust met een speciale wekker, die afgaat wanneer het noorderlicht te zien is.

Benodigde kwaliteiten

Voor de baan is geen specifieke opleiding vereist, wel moet je goed met gasten om kunnen gaan, goed wakker kunnen blijven en een aardig woordje Engels spreken. Naast nachtopzichter is het handig als het hotel je kan inzetten als receptionist, kok, ober of gids.

Het gaat om een functie van 37 uur per week vanaf de maand december tot en met maart of april. Solliciteren kan tot en met 11 september door een e-mail te sturen naar [email protected].

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hotel zoekt nachtopzichter voor het noorderlicht
Sluiten