Metro
Metro Good vibes 25 aug 2016 / 17:47 uur

Heet! Kunnen we een ei bakken op de motorkap?

Je hebt ongetwijfeld wel eens iemand horen beweren dat je op stikhete dagen gemakkelijk een eitje kunt bakken in de brandende zon. Op de motorkap, bijvoorbeeld. Metro besloot dat op deze warme donderdag 25 augustus 2016 eens uit te proberen. De conclusie was teleurstellend: we bakten er helemaal niks van!

Vooraf waren de verwachtingen hooggespannen. Eind vorige week werd bekend dat het deze week goed warm zou worden en dus besloot de redactie van Metro dat het tijd werd een antwoord te krijgen op die prangende vraag: kun je bij warm weer een eitje bakken op de motorkap? Woensdag werd de warmste 24 augustus ooit en ook op donderdag passeerden de temperaturen weer de dertig graden. Zou het gaan lukken?

Wachten, wachten en nog eens wachten

Met frisse moed werd eerst de boter gesmolten en vervolgens het ei op de motorkap gedaan. Wat peper en zout om het geheel een goede smaak te geven en vanaf dat moment was het wachten. Lang wachten… heel lang wachten.

Na een uur moest helaas worden geconcludeerd dat het ‘ei bakken op de motorkap’ een faalproject was geworden. Volgende keer beter…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Heet! Kunnen we een ei bakken op de motorkap?
Sluiten