IngelisedeVries
IngelisedeVries Good vibes 31 aug 2016 / 14:42 uur

Gepest meisje (7) wordt van alle kanten geholpen

Opgroeien kan zwaar zijn, zeker op school ben je niet altijd veilig. Vooral als je een hobby hebt die door andere kinderen als vreemd wordt beschouwd. De 7-jarige Sophia uit Canada wordt flink gepest omdat ze gek is op insecten.

Obsessie

Al sinds ze twee is, gaat Sophia graag op insectenjacht om de beestjes vervolgens te bestuderen. Haar moeder gaf haar het juiste materiaal en samen met haar beste vriendin werden ze ‘The Bug Hunters’, de insectenjagers. „Ze was altijd al geobsedeerd door een tv-programma dat kinderen leert over dieren, insecten en wat ze kunnen”, vertelt moeder Nicole aan Metro UK. „Sophia houdt van insecten omdat ze ongelooflijke dingen kunnen doen voor hoe groot ze zijn.”

Maar toen Sophia vorig jaar naar school moest, bleek haar hobby een stuk minder leuk. De andere kinderen vonden het nodig haar te pesten omdat ze ‘raar’ en ‘vies’ zou zijn. Vanwege haar liefde voor insecten. Ze werd genegeerd en zelfs een keer door de modder gesleurd.

Pesten

Het pesten begon nadat ze een rups had gevonden en één van haar klasgenootjes de anderen vertelden dat ze niet met Sophia moesten spelen omdat ze raar was. „Eén jongetje vroeg of hij de rups mocht zien en stampte er vervolgens op toen Sophia hem gaf.” Het eerst zo gelukkige meisje kwam sindsdien elke dag huilend thuis en smeekte niet naar school te hoeven. Hoewel er met docenten werd gepraat, werd er weinig aan de situatie gedaan.

Brief

Gelukkig komt er nu hulp uit onverwachte hoeken. Nicole schreef een brief aan de Entomology Society of Canada, de Canadese sociëteit van insectenkunde, en vertelde het verhaal. Ze vroeg of een expert, een echte insectenjager, de vragen van haar dochter kon beantwoorden en haar kon aanmoedigen te blijven doen waar ze zo van houdt. „Ik wilde dat ze van een expert hoort dat het niet raar is wat ze doet.”

Steun

De insectenexperts waren ontroerd door de brief van Nicole en besloten de brief te delen. Niet wetende wat ze allemaal los zouden maken: Sophia en haar moeder kregen van talloze kanten steun van andere dames die op insecten jagen. Die waren niet alleen blij Sophia te kunnen vertellen hoe cool hun werk is, ook beloofden ze in contact te blijven met het jonge meisje. Het geeft Sophia heel wat moed om door te zetten, hoewel het kleine meisje inmiddels ook alweer de ambitie heeft om dierenarts of sterrenkundige te worden…

Meer meisjes

Ook deelden een hoop mensen foto’s van andere meisjes die onwijs geïnteresseerd zijn in insecten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gepest meisje (7) wordt van alle kanten geholpen
Sluiten