Jessica Heijmans
Jessica Heijmans Good vibes 21 aug 2016 / 07:50 uur

Frans stel leeft jarenlang samen met gorilla

Veel mensen kiezen voor een konijn, hond of kat, maar een Frans koppel nam een heel ander dier in huis.

Achttien jaar lang leefden Eliane en Pierre Thivillon samen met gorilla ‘Digit’. Het dier werd op jonge leeftijd geadopteerd door het stel, en woog toen pas vier pond. Hoewel de gorilla vele male groter is geworden, zoekt zij zo nu en dan nog steeds hulp bij haar ouders, bijvoorbeeld als er een splinter in haar hand zit.

Frans stel leeft jarenlang samen met gorilla
Foto: AFP/ Philippe Desmazes

Opvoeding

Digit werd als baby met de fles gevoed en aan huis getraind. Tot haar tienerjaren probeerde zij nog regelmatig in het bed van haar ouders te kruipen. Tegenwoordig is de gorilla iets onafhankelijker, en heeft ze een eigen ruimte aan huis om in te wonen.

Het koppel heeft een privédierentuin waarin diverse dieren worden opgevangen nadat ze zijn gered van circussen en armoedige dierentuinen. Er zijn meer dan duizend dieren te vinden, waaronder leeuwen, tijgers, luipaarden en achter andere gorilla’s.

Frans stel leeft jarenlang samen met gorilla
Foto: AFP/ Philippe Desmazes

Offers

Voordat je spontaan besluit dat ook jij een gorilla wilt als huisdier, er zijn de nodige offers die het stel heeft moeten brengen. „We zijn niet op vakantie geweest, en nooit een nacht weg geweest. We zijn niet naar de bioscoop, het theater of uit eten geweest. Het zou Digit verdrietig maken, en als zij verdrietig is, zijn wij dat ook”, aldus Pierre.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Frans stel leeft jarenlang samen met gorilla
Sluiten