Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 31 aug 2016 / 10:22 uur

Football-ster luncht met eenzaam autistisch jongetje

De moeder van een autistisch jongetje heeft een hartverwarmende foto gedeeld op Facebook waarop haar zoontje staat afgebeeld met een American Football-ster van Florida State University.

Weinig vrienden

Bo Paske heeft autisme en heeft daardoor moeite vriendjes te maken op school. Het komt dan ook vaak voor dat hij tijdens de lunch in zijn eentje zit: „Het is een van mijn dagelijkse vragen aan hem. Met wie heb je geluncht? Soms is het antwoord ‘klasgenoot’, maar meestal is het ‘niemand’", vertelt zijn moeder.

https://www.facebook.com/10109156721673181

Dat was eerder deze week wel anders, want niemand minder dan Football-ster Travis Rudolph besloot bij hem aan te schuiven toen hij het jochie alleen zag zitten. De moeder van Bo, Leah Paske, kreeg daarvan een foto doorgestuurd: „De tranen liepen over mijn wangen”, vertelt ze.

Ze vervolgt: „Hij is een superlief kind, die altijd lacht en met iedereen die hij ontmoet wil knuffelen. Ik weet niet waarom deze ontzettend vriendelijke man besloot met mijn zoon te lunchen, maar ik wil graag zeggen dat ik dit niet snel zal vergeten. Deze dag hoefde ik me geen zorgen te maken dat mijn lieve jongen alleen moest lunchen, want hij zat met iemand die in mijn ogen een held is.”

Eeuwig dankbaar

De moeder is Rudolph ontzettend dankbaar: „Travis Rudolph, heel erg bedankt. Je hebt deze mama onmeetbaar blij gemaakt. Wij zijn fan van je voor het leven.”

De Facebookpost van Leah is op het moment van schrijven al ruim 6.000 keer gedeeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Football-ster luncht met eenzaam autistisch jongetje
Sluiten