Sofie Smulders
Sofie Smulders Good vibes 27 aug 2016 / 19:00 uur

‘Dikke billen-verkiezing’ verboden in Burkina Faso

Helaas voor de liefhebbers van dikke billen is de Miss Bim Bim-verkiezing in Burkina Faso verboden. Dit meldt Reuters. Het is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij dames met flinke achterwerken in de schijnwerpers staan. Om precies te zijn: de billen staan in de schijnwerpers.

De autoriteiten hebben de verkiezing een halt toegeroepen omdat ze van mening zijn dat de wedstrijd een seksistische insteek heeft. Nadat er afgelopen week verontwaardigde reacties kwamen op posters voor de Miss Bim Bim-verkiezing, besloten ze in te grijpen.

Grote billen

Op de posters staan dames afgebeeld met extreem grote billen en daar werd flink over geklaagd op social media. ,,Het is onze taak om alles op alles te zetten om het imago van vrouwen te beschermen”, aldus minister Laure Zongo.

Het is de derde keer dat de Miss Bim Bim-verkiezing georganiseerd werd, maar het feestje gaat dit jaar dus niet door. Hamado Doambahe, de organisator van het evenement, had overigens totaal geen seksistische bedoeling met de verkiezing. Hij denkt juist dat het kan bijdragen aan een positiever zelfbeeld van Afrikaanse vrouwen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Dikke billen-verkiezing’ verboden in Burkina Faso
Sluiten