Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Good vibes 12 aug 2016 / 20:40 uur

Condooms met chilipoeder houden olifanten op afstand

Natuurbeschermers in Tanzania hebben een wel hele bizarre methode ontwikkeld om te voorkomen dat olifanten te dicht bij menselijke nederzettingen komen. Condooms gevuld met chilipoeder en een rotje moeten ervoor zorgen dat de dieren op afstand blijven.

Het idee kwam van de Honeyguide Foundation, een stichting die zich inzet voor natuurbehoud. De methode werd al een aantal jaren geleden bedacht, maar de verspreiding komt nu pas echt op gang. Samen met de Amerikaanse organisatie Nature Conservancy wordt het idee nu aan vrijwilligers bijgebracht.

Condoom wordt richting olifant geworpen

Als een olifant te dichtbij komt wordt eerst geprobeerd het dier met een zaklamp en een toeter te verjagen. Werkt dit niet, dan grijpt men naar het gevulde condoom. De lont van het rotje, die net buiten het voorbehoedsmiddel uitsteekt, wordt aangestoken, waarna het condoom richting de olifant wordt geworpen. Als het rotje ontploft verspreidt het poeder zich. In de meeste gevallen maken de dikhuiden rechtsomkeert zodra ze het poeder ruiken.

Voor de hardnekkigste olifanten worden Romeinse kaarsen gebruikt, die zowel veel herrie als een felle flits produceren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Condooms met chilipoeder houden olifanten op afstand
Sluiten