Metro
Metro Good vibes 11 aug 2016 / 09:02 uur

Captain America heeft standbeeld in New York

Superstripheld Captain America heeft zijn eigen standbeeld in New York. Het ongeveer vier meter hoge en 900 kilo zware bronzen monument werd woensdag onthuld in Prospect Park in de wijk Brooklyn.

Veel fans verzamelden zich bij het standbeeld en gingen ermee op de foto. Eerder was het beeld al te zien op de striptentoonstelling ComicCon. Tot het eind van het jaar zal het monument op verschillende locaties in Brooklyn te zien zijn, in dit stadsdeel ontstond de striplegende ooit. Over de definitieve plek voor het monument is nog geen beslissing genomen.

Het eerste stripboek met de in de nationale kleuren blauw-wit-rood geklede Captain America verscheen in 1941, precies 75 jaar geleden. De verhalen rond de superheld zijn meerdere malen met succes verfilmd.

#Cap75 statue unveiling at Prospect Park in Brooklyn!

Gepostet von Captain America am Mittwoch, 10. August 2016

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Captain America heeft standbeeld in New York
Sluiten