Zoë Boven
Zoë Boven Good vibes 27 aug 2016 / 06:35 uur

‘Broodje meelworm’ vliegt nog niet over de toonbank

Sinds een maand ligt hij in de schappen bij tankstation Total aan de A12 bij Reeuwijk: het ‘broodje meelworm’. De bijzondere broodjes blijken geen gat in de markt.

„Ik heb er nog niet één verkocht”, zegt medewerkster kim Burm tegen het AD. Op de broodjes zit een flinke laag hummus en daarover worden meelwormen gesprenkeld. Dat schrikt klanten af volgens Burm. „Je moet die gezichten eens zien, mensen worden al misselijk bij de gedachte.”

De tegenvallende verkoop ligt in elk geval niet aan de medewerkster. Burm gooit al haar charmes in de strijd om het broodje aan de man te brengen. „We hebben zelfs monstertjes laten proeven; sneetjes stokbrood met hummus en meelwormen. Alleen een paar stoere bouwvakkers proefden het, maar kochten uiteindelijk geen broodje”, zegt ze.

‘Vol proteïne’

Hoe het broodje smaakt? Best lekker volgens Burm, die het broodje wél proefde. „Het smaakt een beetje naar walnoten en zit vol proteïne, dat is goed voor je spieren. Maar het lukt me moeilijk dat aan klanten wijs te maken”, besluit ze.

Nog niet ontbeten en nieuwsgierig geworden? Voor het insectenbroodje bij de Total betaal je 3,60 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Broodje meelworm’ vliegt nog niet over de toonbank
Sluiten