Bastiaan Kleinjan
Bastiaan Kleinjan Good vibes 13 aug 2016 / 07:25 uur

Brit afgewezen voor baan omdat hij geen Roemeen is

Waar in Nederland nog wel eens de discussie ontstaat over allochtonen die moeilijker een baan krijgen dan autochtonen, gaat het in Engeland precies de andere kant op. Daar werd een Engelsman namelijk niet aangenomen voor een baan, omdat hij geen Roemeen is.

Peter Kennedy, een 45-jarige man uit Lincolnshire, is een volledig gekwalificeerde buschauffeur. Toen hij reageerde op een vacature werd de beste man echter afgewezen omdat hij niet uit Roemenië kwam, schrijft Daily Mail.

De vacature was speciaal bedoeld voor Roemeense buschauffeurs, dus Engelsen werden uitgesloten van deelname. Dit terwijl Kennedy bereid was om iedere dag 240 kilometer te rijden naar zijn werk. Kennedy heeft nu een nulurencontract bij een bezorgservice en moet voorlopig nog even verder zoeken naar een fulltime baan. Al komt dat na dit bericht waarschijnlijk snel goed.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Brit afgewezen voor baan omdat hij geen Roemeen is
Sluiten