Sabine de Lucht
Sabine de Lucht Good vibes 19 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Brabander is dikke vrienden met zijn papegaai (90+)

Bas Ketelaars uit Oisterwijk en Ouwe Jan de papegaai hebben een speciale liefde voor elkaar. Ze zijn al jaren onafscheidelijk. Zelfs de vriendin van de Brabander moet soms een stapje opzij doen voor het beest. De vogel, die waarschijnlijk meer dan negentig jaar oud is, wil namelijk alleen gevoerd worden door zijn baasje Bas

De twee leerden elkaar kennen in het voormalige papegaaienpark Oerle, het huidige Zoo Veldhoven, schrijft Omroep Brabant. Omdat het papegaaienpark niet meer voor haar kon zorgen, ging Ouwe Jan met Bas mee naar huis.

Leeftijd

Het is onduidelijk hoe oud de vogel precies is, maar bejaard is ze zeker. De oudste documenten van de papegaai stammen immers uit 1926. Maar ouder zou zo maar kunnen. Ketelaars zelf denkt dat zijn maatje weleens de honderd gepasseerd kan hebben.

Om altijd bij haar te kunnen zijn, is de Brabander sinds 2005 niet meer op vakantie geweest. De oude dame kan namelijk niet goed alleen thuis blijven. Omdat Ketelaars toch weleens een avondje weggaat, heeft hij camera’s geïnstalleerd. Zo kan de man op elk moment kijken hoe het met Ouwe Jan gaat.

https://twitter.com/tonnievossen/status/766596424905535489/photo/1

Jaloers

Hoewel de oude papegaai zich voorbeeldig gedraagt in het bijzijn van Ketelaars, moet vriendin Sandra het vaak afzien. „Wanneer ik als eerste beneden kom, dan zegt ze altijd vriendelijk hallo en dat herhaalt ze een paar keer. Maar als Sandra naar beneden komt dan slaakt ze een kreetje. Zo van: wegwezen!," vertelt Ketelaars aan de lokale televisiezender. Een oude dame met streken dus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Brabander is dikke vrienden met zijn papegaai (90+)
Sluiten