Remco Visser
Remco Visser Good vibes 19 aug 2016 / 08:15 uur

Bloeddonoren gezocht met missende letters

Het lijkt een massale 1 april-grap; overal ter wereld zijn deze week letters verdwenen uit bekende logo’s, reclameposters of wegwijsbordjes. Maar de a’s, b’s en o’s ontbreken momenteel om een hele goede reden.

De missende klinkers zijn namelijk het gevolg van de wereldwijde actie #MissingType, waarmee 24 bloedbanken uit 21 landen nieuwe donors probeert te werven. Het aantal mensen dat bloed geeft is de laatste 10 jaar namelijk met ruim dertig procent afgenomen.

https://www.youtube.com/watch?v=e0M09mH8Jmw

Bloedgroepen

En dus zijn nu overal ter wereld de bloedgroepen A, B en O verdwenen uit bedrijfsnamen of andere bekende trekpleisters. Zoals het I Amsterdam-bord in onze hoofdstad, maar ook in steden als Sydney, New York en Londen zijn de drie klinkers even verdwenen. „Als die wegvallen, merk je pas wat voor gat er valt. Dat zijn de missing types”, zo stelt Merlijn van Hasselt van de Nederlandse bloedbank Sanquin.

Mensen kunnen ook zelf de actie steunen door op social media de 3 letters in hun naam te vervangen met een laag streepje. Maar je helpt natuurlijk het meest door zelf donor te worden via ikgeefbloed.nl.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bloeddonoren gezocht met missende letters
Sluiten