Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 25 aug 2016 / 07:10 uur

Bizar: Arme man draagt overleden vrouw naar huis

Een arme man in India heeft het lichaam van zijn vrouw lopend naar huis moeten brengen, omdat hem een ambulance werd geweigerd: „Ik heb iedereen om hulp gevraagd, maar niemand luisterde. De enige optie was om haar zelf te dragen”, vertelt Dana Majhi aan India Times.

Majhi woont in het dorpje Melghar in het district Kalahandi. Zijn vrouw leed aan tuberculose en stierf woensdagochtend in het ziekenhuis. Omdat Majhi geen geld had, kon hij zelf geen vervoer betalen. De autoriteiten weigerden vervolgens een bus voor hem te regelen.

Lopen met vrouw op schouder

Daarop besloot de man zijn vrouw in dekens te wikkelen, haar op de schouder te nemen en zelf richting haar laatste rustplaats te brengen, een tocht van een slordige 60 kilometer. Na een kilometer of twaalf zagen lokale bewoners de man met zijn vrouw op zijn schouder lopen. Ze informeerden de autoriteiten, die vervolgens alsnog overstag gingen en een ambulance regelden. Zo werd zijn vrouw alsnog met een ambulance naar het dorpje gebracht.

In de omgeving van Majhi komt het vaker voor dat mensen die platzak zijn het privilege van vervoer van het lichaam van een overledene wordt geweigerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bizar: Arme man draagt overleden vrouw naar huis
Sluiten