Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Good vibes 9 aug 2016 / 07:45 uur

Belgisch jongetje (7) verliest zijn pink in glijbaan

Een middagje speeltuin is voor de 7-jarige Youssef abrupt beëindigd. Het Belgische jochie kwam klem te zitten in een vier meter hoge glijbaan en verloor hierbij zijn pink.

Youssef was samen met zijn ouders en andere familieleden een dagje naar recreatiedomein De Nekker in Mechelen gekomen, maar rond 16.00 uur ging het mis. ,,Net voordat Youssef van de glijbaan ging, ontstond er een opening tussen de glijbaan en de constructie zelf. Zijn pink kwam klem te zitten en werd afgerukt toen hij verder gleed,” zegt zijn vader Lotfi aan Het Laatste Nieuws

https://twitter.com/openomroep/status/762886098036994048

Pink te laat gevonden

Zijn moeder liep met Youssef naar de EHBO-post, waar de jongen met een ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht. Ondertussen was zijn vader met andere hulpverleners op zoek naar de verloren pink. Volgens zijn vader was de hulpverlening op De Nekker onder de maat. Pas anderhalfuur na het ongeval kregen zij toestemming om de constructie rondom de glijbaan open te breken. Zijn pink werd alsnog gevonden en in een ijszak naar het ziekenhuis gebracht. Helaas was dit te laat en konden de dokters hem er niet meer aannaaien. Youssef mocht gisteravond het ziekenhuis verlaten.

De directie van het recreatiepark begrijpt niet hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren. ,,De glijbanen worden elk jaar gecontroleerd. De toestellen zijn in maart 2016 nog goedgekeurd voor het zomerseizoen,” zegt directeur Danny de Wit. De lokale politie is een onderzoek gestart en de papieren van de laatste controle zijn in beslag genomen.

Eerder deze week kwam een 10-jarige jongen uit Kansas, VS om het leven toen hij zich van ’s werelds grootste waterglijbaan liet glijden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Belgisch jongetje (7) verliest zijn pink in glijbaan
Sluiten