Puck Roest
Puck Roest Good vibes 23 aug 2016 / 07:45 uur

Atleet verkoopt medaille om ziek jongetje te helpen

De meeste sporters geven hun medaille een mooi plekje op de schouw of dragen de plak trots bij zich. Maar dat geldt niet voor de Poolse discuswerper Piotr Małachowski. Hij won een zilveren medaille in Rio de Janeiro en besloot deze te veilen om zo een 3-jarig jongetje met oogkanker te helpen.

Małachowski schreef vrijdag in een bericht op Facebook dat de moeder van de zieke Olek hem na zijn winst op de Spelen om hulp vroeg. „In Rio vocht ik voor een gouden plak. Helaas is het me niet gelukt om deze te bemachtigen. Maar nu krijg ik alsnog de kans om de waarde van mijn zilveren plak te verhogen”, schrijft de 33-jarige sporter.

Zdobycie medalu olimpijskiego to dla sportowca spełnienie życiowych marzeń. Oczywiście najcenniejszy jest ten złoty….

Gepostet von Piotr Małachowski am Freitag, 19. August 2016

„Samen met jullie wil ik vechten voor de gezondheid van dit fantastische jongetje”, vervolgt hij zijn verhaal. Vervolgens plaatst hij een link naar de website waarop zijn olympische medaille wordt geveild. De kleine Olek heeft al twee jaar kanker maar in zijn thuisland kunnen de artsen hem niet meer helpen. Volgens Małachowski kan hij alleen geholpen worden in New York. Hij hoopt dat zijn medaille voldoende oplevert zodat de behandeling betaald kan worden. Er is inmiddels 17.500 euro geboden op de medaille. De veilig loopt nog tot komende vrijdag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Atleet verkoopt medaille om ziek jongetje te helpen
Sluiten