Esther Zandberg
Esther Zandberg Good vibes 1 jul 2016 / 13:46 uur

Zeehondenpup dood nadat vrouw hem had meegenomen

Een zeehondenpup die leefde in de haven van Wesport, Washington, moest uit noodzaak worden afgemaakt. Het beest was door een vrouw meegenomen nadat ze de pup had gezien op het strand. Naar eigen zeggen dacht ze dat het beest door de moeder was achterlaten.

De vrouw nam de zeehond in mei al mee. Pas nu werd het nieuws naar buiten gebracht, zo laat de organisatie National Oceanic And Atmospheric Administration (NOAA) weten aan ABC News.

Slaperig

De vrouw had het dier op het strand zien liggen en dacht dat deze was aangespoeld en verlaten. „Ze nam het dier mee naar huis maar kwam er daar pas achter dat ze geen idee had wat ze met het beest moest doen”, zo zegt de woordvoerder van NOAA. Uiteindelijk belde de vrouw met het aquarium in Westport. De zeehond werd daar opgevangen en verzorgd door vrijwilligers, maar kon niet goed herstellen. „Normaal gesproken zal een zeehond vluchten als je probeert naar hem toe te komen. Deze pup was alleen maar slaperig.”

Euthanasie

Uiteindelijk moest de pup geëuthanaseerd worden. Een beslissing die NOAA zeer betreurd. „Het enige wat mensen kunnen doen om zoogdieren in de haven te helpen, is ze met rust laten. De keuze om een dier te euthanaseren, nemen we niet lichtjes op. We overwegen het pas als we zeker weten dat dit de enige menselijke beslissing is die we kunnen nemen voor het dier.”

Gepostet von Westport Aquarium am Sonntag, 22. Mai 2016

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zeehondenpup dood nadat vrouw hem had meegenomen
Sluiten