Esther Zandberg
Esther Zandberg Good vibes 15 jul 2016 / 13:38 uur

Wildlands in problemen door poepende nijlpaarden

Acht enorme nijlpaarden die allemaal zo’n 30 kilo poep per dag produceren. Reken maar uit, da’s behoorlijk wat poep. Dat ervaart ook Wildlands in Emmen, want door de poepende nijlpaarden in hun bassin was heel het water troebel geworden.

In de nieuwe dierentuin in Emmen zitten de nijlpaarden tegenwoordig in het doorzichtige bassin. Dat was bij het oude dierenpark niet zo, dus ook Wildlands moet daar even aan wennen. Door de grote hoeveelheid poep werd het water in het bassin namelijk troebel, waardoor de bezoekers van het park niets meer konden zien, zo schrijft RTV Noord.

Voor een oplossing moest uiteindelijk de hulp ingeroepen worden van Waterleidingmaatschappij Drenthe. De nijlpaarden moesten een dagje worden overgebracht en de stroming van het water werd aangepast, hopelijk om het probleem helemaal te verhelpen. ”We hebben even gekeken, maar het lijkt opgelost. De beesten zijn nu gewoon te zien”, laat Annemoreen Ooms van de Waterleidingmaatschappij weten. „We gaan het nu in de gaten houden.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wildlands in problemen door poepende nijlpaarden
Sluiten