Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 14 jul 2016 / 13:45 uur

Vrouw vernielt kunstwerk door ‘puzzel’ in te vullen

Laten we eerlijk zijn: moderne kunst is typisch iets waar iedereen een andere betekenis aan geeft. Een Duitse vrouw had haar heel eigen invulling van een kunststuk, maar dat werd haar niet in dank afgenomen.

De 91-jarige vrouw bracht een bezoekje aan een het Neues Museum in Nürnberg, meldt Het Laatste Nieuws. Daar stond een modern kunstwerk van Arthur Köpcke, dat de vorm van een kruiswoordraadsel heeft. De vrouw, die blijkbaar wel van puzzelen houdt, besloot wat bij te dragen aan het kunstwerk en vulde de kruiswoordpuzzel met een pen in.

Dat was natuurlijk niet de bedoeling en de bejaarde vrouw werd al snel door bewakers in de kraag gevat. „Eigenlijk zou het voor alle bezoekers duidelijk moeten zijn dat je niet mag schrijven op de kunstwerken” aldus een woordvoerder van het museum, die ook meldt dat het kunstwerk gerestaureerd zal worden.

De politie bemiddelt nu over de afwisseling van de zaak met de oude vrouw, die in eerste instantie nogal verbaasd was over de beschuldiging. En het moet gezegd, we snappen de verwarring wel als het motto van de kunstenaar ,,Vul het in” is!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrouw vernielt kunstwerk door ‘puzzel’ in te vullen
Sluiten