Zoë Boven
Zoë Boven Good vibes 11 jul 2016 / 11:24 uur

Vijf tips: zo kom je met je luie kont van de bank af

Jongeren tussen de 12 en 20 jaar zitten veel te lang op hun gat: maar liefst 10,4 uur per dag. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandag. Hoe dat kan? Door schoolbezoek, huiswerk maken, het openbaar vervoer, computeren en aanklooien op een tablet.

Het is volgens sportartsen erg moeilijk om jongeren in beweging te krijgen. Ze zouden te weinig geprikkeld worden om naar buiten te gaan. Metro doet een poging de diehard zitters in beweging te krijgen met vijf tips.

1. Pokémon Go!

Wil je bewegen en tegelijkertijd mee doen aan dé rage van dit moment? Installeer dan als de wiedeweerga het spel Pokémon Go op je smartphone. Je kunt met deze app in de echte wereld Pokémons vangen, wat betekent dat je de straat op moet en zo minder zituren maakt.

Foto: 9GAG

Let wel op. Volgens de politie zijn er al verschillende ongelukken gebeurd door mensen die zo in het spel opgingen, dat ze niet uitkeken bij het oversteken.

2. Tussenuur

Als je school je trakteert op een hoop tussenuren, ga dan geen boterhammen weg zitten kauwen op een bankje. Maak een wandeling of ga een potje voetballen. Sleep zoveel mogelijk klasgenoten mee, dan help je hen ook meteen aan hun beweging te komen.

3. Help je ouders met het huishouden

Als jij thuiskomt van school, ben je moe. Dat geldt ook voor je ouders die van acht tot vijf op kantoor hebben zitten zweten. Misschien kan je ze daarom eens helpen: stofzuigen, de was doen, afwassen of het vuilnis buiten zetten. Je bent niet alleen meer in beweging, wellicht creëer je goodwill bij je ouders. Dat komt later vast nog eens goed van pas.

via GIPHY

4. Instafamous

Heb je plannen om later beroemd fotograaf te worden? Begin dan in je tienerjaren vast met het onder de aandacht brengen van je foto’s. Dit helpt je meteen om van de bank af te komen: bijzondere kiekjes maak je meestal niet vanaf de bank. Kies een platform zoals Instragram, Pinterest of Facebook en ga aan de slag! Inspiratie nodig? Wij zetten alvast een aantal voorbeelden voor je op een rijtje.

5. Weg met Whatsapp

Wonen je vrienden in de buurt? Doe dan eens gek en ga bij ze langs in plaats van ze te Whatsappen vanuit je bed. Je bent niet alleen meer in beweging, het is ook een stuk gezelliger.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vijf tips: zo kom je met je luie kont van de bank af
Sluiten