Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 22 jul 2016 / 10:35 uur

Verlamde footballspeler kan na tien jaar weer staan

De Amerikaanse Timothy Alexander leek het helemaal te gaan maken. Hij was op weg een succesvolle footballspeler worden, totdat een auto-ongeluk zijn dromen verwoestte. Deze week kon het sporttalent voor het eerst weer staan.

De 27-jarige Timothy kreeg tien jaar geleden een verschrikkelijk auto-ongeluk, nadat zijn vriend achter het stuur in slaap was gevallen. Timothy had een 2-jarig kind op zijn schoot en moest snel handelen toen hij zag dat de auto op een afgrond afreed. „Ik sloeg het raam in en gooide het kind uit de auto, net voordat we van de klif afvielen”, vertelt hij aan ABC News.

Droom in duigen

Helaas kon hij zelf niet meer uit de auto komen en stortte tientallen meters naar beneden. Hij was verlamd vanaf de nek en zag in een klap zijn droom om American footballspeler te worden, in duigen vallen. „Ik stond op de zevende plaats van de beste spelers in de staat, ik had overal kunnen spelen.”

Na de klap kon Timothy even helemaal niets anders dan revalideren, maar zelfs dat ging moeizaam. „Na het ongeluk werd ik door veel artsen en therapeuten geholpen, maar toen mijn verzekering het niet meer dekte, stond ik er alleen voor”, gaat Timothy verder. „Het eerste jaar wilde ik het liefst dood.”

Beurs

Toch zette hij door en met behulp van geloof en doorzettingsvermogen wist hij toch op te vallen bij de universiteit waar hij wilde spelen. „Ze vroegen: ‘Ben je hier om football te spelen?’ Ik kon alleen maar denken: hebben ze het echt tegen mij?” Ondanks zijn verlamming kreeg Timothy toch een beurs om aan de uni te gaan studeren en dat gaf hem kracht.

Zoveel zelfs, dat hij deze week na tien jaar revalideren voor het eerst een paar seconden zonder hulp kon staan. Hij hoopt nog steeds dat hij ooit nog football kan spelen, maar bovenal wil hij anderen inspireren. En terecht, want dit hartverwarmende verhaal laat maar zien dat je je dromen nooit moet opgeven.

After 10 years of never giving up and keeping the faith I'm FINALLY able to STAND ON MY OWN! 10 yrs AND STILL believing THAT I WILL WALK AGAIN! Thanks #DRAYERPT @nat4bama and Richard! #Godisfaithful #InspiredbyTA

Gepostet von Timothy Alexander am Montag, 18. Juli 2016

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verlamde footballspeler kan na tien jaar weer staan
Sluiten