Sofie Smulders
Sofie Smulders Good vibes 26 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

Vader hoort hart dochter kloppen in lichaam jongen

Mooi en verdrietig tegelijk: de vader van een overleden meisje heeft het hart van zijn dochter horen kloppen in het lichaam van een jongen die het zonder het orgaan niet gered had. Dit meldt Daily Mail. Drie uur voordat Katelyn Zimmerman een ongeluk kreeg, vertelde ze haar oma nog dat ze orgaandonor wilde worden.

Katelyn, afkomstig uit het Amerikaanse Florida, overleed afgelopen maart op 14-jarige leeftijd, nadat ze samen met haar broertje werd aangereden door een dronken vrachtwagenchauffeur. Vader Shawn, ongetwijfeld stuk van verdriet, dacht dat hij het hart van zijn dochter nooit meer zou horen kloppen, maar haar dood bracht ergens ver weg toch iets goeds met zich mee.

Donorhart

De eveneens 14-jarige Alj Jefferies wachtte namelijk al tijden op een donorhart, volgens dokters de enige manier om zijn leven te redden. Sinds zijn geboorte kampte Alj al met een hartziekte. Hij was dan ook ontzettend dankbaar voor het donorhart dat hij van Katelyn ontving. „Bedankt voor het geschenk om meer van het leven te kunnen zien, bedankt voor deze tweede kans”, aldus een zichbaar ontroerde Alj.

Uiteraard was niet alleen hij de Zimmermans dankbaar, maar ook zijn moeder Tina hechtte veel waarde aan de hartdonatie. Ze wilde het eerste moment dat ze Alj nieuwe hart in zijn borstkast hoorde kloppen dan ook delen met Katelyns vader.

„Het heeft ons vrede gebracht te weten dat Katelyns hart nog steeds klopt, ook al is het niet in haar eigen lichaam”, vertelde Shawn Zimmerman, die door het ongeluk ook zijn zoon Dylan verloor. Katelyns tweelingzus Savannah bleef achter zonder haar broer en zus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vader hoort hart dochter kloppen in lichaam jongen
Sluiten