Remco Visser
Remco Visser Good vibes 23 jul 2016 / 15:01 uur

Tsjechische politiebaas blijkt wegpiraat

De hoogste baas van de Tsjechische politie heeft deze week alles behalve het goede voorbeeld gegegeven. De politietopman werd namelijk door collega’s geflitst toen hij met zijn dienstwagen de maximum snelheid overschreed bij de plaats Ostrava.

De 44-jarige Tomas Tuhy bekende direct na te zijn betrapt schuld. Bovendien verklaarde hij zich bereid volledig mee te werken en net als iedere burger de gevolgen te aanvaarden, zo meldt lokale krant Novinky.

Hoeveel Tuhy te hard reed wilde hij overigens niet prijsgeven. ‘Recordhouder’ in Tsjechië is volgens de politie nog steeds een rechter van het grondwettelijke hof, die in de bebouwde kom 96 kilometer per uur reed. Vanwege onschendbaarheid kwam deze snelheidsduivel er echter zonder straf van af.

Reageer op artikel:
Tsjechische politiebaas blijkt wegpiraat
Sluiten