Sofie Smulders
Sofie Smulders Good vibes 30 jul 2016 / 08:20 uur

Toeristen rijden doodleuk met auto Venetië binnen

Venetië is een stad waarin auto’s verboden zijn. De prachtige Italiaanse plaats met de kleine straatjes en steegjes werd afgelopen week opgeschrikt door een Fiat (dat dan weer wel) Punto met twee toeristen erin. Doodleuk reden de Europeanen de stad door, maar moesten wel even stoppen toen ze een stelletje boze Italianen achter zich aankregen. Dit meldt La Nuova di Venezia e Mestre.

IN AUTO LUNGO IL CANAL GRANDE. IL VIDEOEcco il video dell'auto che ha scorazzato ieri sera per la fondamenta Santa…

Gepostet von La Nuova di Venezia e Mestre am Mittwoch, 27. Juli 2016

Ze reden over een voetgangersbrug en langs het Canal Grande, waar ze bijna een voetganger aanreden. De inzittenden van de auto kregen van de Venetianen te horen dat hun stad een autovrije stad is en dat het dus totaal niet de bedoeling is dat ze hier in hun fiatje rondcrosten.

Google Maps

Koppig als ze waren, zeiden de toeristen dat de Italianen zich vergisten. „Google Maps stuurt ons hier langs, ons hotel ligt twee kilometer hiervandaan.” Ervan uitgaande dat de toeristen, van Slowaaks-Britse afkomst, enige miscommunicatie hadden met de Italianen, begrepen ze pas na een tijdje dat ze niet alleen op die straten mochten rijden, maar het helemaal verboden was om een auto de stad in te brengen.

Dit staat wel aangegeven op bordjes bij de Ponte della Libertà, in zowel het Engels als het Italiaans, maar die hadden ze blijkbaar even genegeerd. Deze brug verbindt Venetië met het vasteland en bezoekers wordt dan ook verzocht hier hun auto achter te laten. Omdat parkeren best een duur grapje is, proberen sommige toeristen toch nog met hun auto de stad in te komen. En dat is behalve irritant, ook nog aardig lastig navigeren met al die straatjes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Toeristen rijden doodleuk met auto Venetië binnen
Sluiten