Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 22 jul 2016

Steward geeft meisje met vliegangst vip-behandeling

Op vakantie gaan is altijd leuk, maar de reis wordt een stuk minder fijn als je vliegangst hebt. Dat gold ook voor de 9-jarige Gabby, maar dankzij een betrokken steward kreeg ze de vlucht van haar leven.

De Amerikaanse Gabby Smart vindt het verschrikkelijk om te vliegen en heeft daarnaast Diabetes type 1. Een gevaarlijke combinatie, want door de stress kan haar bloedsuiker gevaarlijk laag worden, vertelt haar moeder aan The Huffington Post. Gelukkig had steward Jovan ‘Garrick’ Riley meteen door wat er aan de hand was.

Paniekaanval

„Tijdens het opstijgen zag hij dat ze gestrest was”, vertelt Gabby’s moeder Erika op Facebook. „Hij deed er alles aan om haar aan het lachen te krijgen en bracht haar speciale drankjes”. Dat leek goed te gaan, totdat het vliegtuig met turbulentie te maken kreeg. Gabby kreeg een paniekaanval en Erika had de grootste moeite haar rustig te krijgen, omdat ze ook nog op Gabby’s jongere broertje en zusje moest letten.

Grapjes

Garrick schoot meteen te hulp. „Hij vroeg Gabby of ze naast hem wilde komen zitten, een aanbod dat ze meteen aannam”, vertelt Erika. Garrick leidde Gabby af met grapjes en gesprekken, over zijn dochter en over dieren. „Tijdens extreme turbulentie begon ze te huilen en pakte ze zijn arm, maar hij stelde haar gerust. Toen ze door de stress een te laag bloedsuiker kreeg, ging hij meteen een jus d’orange voor haar halen.”

Grote vriendin

Natuurlijk landde het vliegtuig veilig en was alles goed met Gabby, en daarom zette Garrick haar nog een keer in het zonnetje. „Tijdens het taxiën liep hij naar de intercom en vertelde de passagiers dat zijn grote vriendin Gabby zojuist haar vliegangst had overwonnen, waarop hij iedereen vroeg voor haar te klappen”. Dat deed iedereen en zo werd het een vlucht om nooit te vergeten voor de kleine Gabby.

https://www.facebook.com/10154450125818243

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Steward geeft meisje met vliegangst vip-behandeling
Sluiten