Jessica Heijmans
Jessica Heijmans Good vibes 14 jul 2016 / 18:02 uur

‘School verbiedt meer dan 25 krullen bij meisjes’

Het nieuwe uniformbeleid van een Engelse school heeft tot veel kritiek van ouders geleid. Zo zouden meisjes onder andere niet meer dan 25 krullen in het haar mogen hebben.

De Warenne Academy in Conisborough, South Yorkshire, heeft de regels voor het uiterlijk van hun studenten aangescherpt, en dat kunnen veel ouders niet waarderen. Een aantal ouders overweegt zelfs een staking vanwege de inspecties die hun kinderen elke dag moeten ondergaan, meldt Daily Mail.

Klachten

Eén van de ouders stelt dat kinderen met te veel krullen worden bestraft, omdat ze „te afleidend zijn voor andere studenten.” Wayne Goulding, een voormalig werknemer in een gevangenis, vertelt aan Doncaster Free Press dat de studenten op De Warenne slechter worden behandeld dan de gevangen waarmee hij werkte.

„Ze bestraffen hen voor alles. Mijn zoon most nablijven omdat hij een jas aandeed toen het regende, omdat het blauw was in plaats van zwart,” gaat Goulding verder. Een andere jongen werd bestraft nadat hij een pen liet vallen, en daarmee andere studenten stoorde.

Steun

De school lijkt zich van geen kwaad bewust. Op de website worden de ouders bedankt voor hun ondersteuning bij de veranderingen en het bijwonen van de informatieavond. „We willen een cultuur en vriendelijke atmosfeer creëren waarin leraren gefocust zijn op het praten met studenten over hun leerproces en het onderwerp dat centraal staat.

Regels

De verboden betreffen een lange waslijst, waaronder geen zichtbare make-up, haaraccessoires mogen enkel zwart of bruin zijn en haarextensies zijn verboden. Voor de jongens geldt daarnaast dat ze hun haar niet mogen afscheren.

Naast het dragen van een uniform zijn er specifieke eisen aan de jassen van de kinderen. De jassen moeten zwart zijn, de mouwen mogen geen andere kleur hebben, (nep)leer is ten strengste verboden en ook een gele streep kan niet door de beugel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘School verbiedt meer dan 25 krullen bij meisjes’
Sluiten