Jessica Heijmans
Jessica Heijmans Good vibes 26 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

Prins George online aangevallen om ‘blank privilege’

Een manager van de British Council heeft de woede van veel Britten op de hals gehaald nadat ze onder een foto van prins George had geschreven dat hij nooit problemen zal kennen in zijn leven wegens ‘witte privileges’.

„Die brutale glimlach is de (al vergrendelde) aangeboren wetenschap dat hij koninklijk, rijk en bevoordeeld is en nooit enkele moeilijkheden of ellende in zijn leven zal kennen,” schrijft British Council-medewerker Angela Gibbins op Facebook. Daarna stelt ze voor om een foto van een 3-jarige Syrische vluchteling op te sporen om te kijken of ze op elkaar lijken.

Geen spijt

Gibbins reageerde hiermee op een foto van de 3-jarige prins met het bijschrift: „Ik weet dat hij maar twee jaar oud is, maar Prins George lijkt al op een f****** d***head.” Dat meldt The Sun.

Spijt van haar opmerking leek de vrouw niet te hebben. Nadat iemand had gereageerd met: „Je kijkt naar een lachend kind en dit is waar je aan denkt? Je hebt een beetje tijd offline nodig”, zou Gibbins hebben gereageerd met de uitspraak: „Ik ben gezond in mijn socialistische, atheïstische en republikeinse meningen.”

British Council

De British Council, die de Britse cultuur in meer dan honderd landen promoot en wordt gefundeerd door de overheid, heeft aangegeven dat de vermeende uitspraken niet representatief zijn voor het perspectief van de organisatie. „Deze uitspraak werd gedaan op een privéaccount. Het staat absoluut niet in verband met de British Council en representeert niet het perspectief van de organisatie”, aldus een woordvoerder. De kwestie zal werden worden onderzocht door de instelling.

https://twitter.com/maiantra/status/757894717027848192

https://twitter.com/J_Manasa/status/757897906141540353

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.