Sabine de Lucht
Sabine de Lucht Good vibes 12 jul 2016 / 16:15 uur

Politieagent brengt dementerende vrouw veilig thuis

Een agent uit het West Yorkshire politiekorps was de reddende engel voor een bejaarde dame in een Sainsbury supermarkt. Ze had een mooi bosje bloemen uitgekozen en haar boodschappen bij elkaar gepuzzeld maar toen de vrouw bij de kassa kwam, had ze geen idee meer wat er moest gebeuren.

Veilig thuis

Toen de dementerende oudere helemaal in paniek raakte, besloot het winkelpersoneel om de politie te bellen. Agent ‘PC Dave’ kwam snel ter plaatse en hielp de dame onder andere met afrekenen. Toen bleek dat de vrouw zelf niet in staat was om naar huis te lopen, bracht de man haar veilig thuis.

De hele autorit hield ze de hand van de politieagent vast. Eenmaal in het huis van de bejaarde pakte hij de boodschappen uit, sneed hij de bloemen schuin af en plaatste die bij het raam. Om het aandoenlijke verhaal met de buitenwereld te delen en aandacht te vragen voor ouderen met dementie die alleen wonen, plaatste de politie foto’s op hun Facebookpagina.

„We krijgen dagelijks dit soort meldingen binnen. Het is een verdrietig feit dat er duizenden ouderen met dementie alleen thuis wonen. Zonder huishoudhulp, goede zorg of familie om een oogje in het zeil te houden."

Today we had a call from staff at Sainsbury's, Shorehead.An elderly lady had gone into the store and chosen some…

Gepostet von West Yorkshire Police – Kirklees Rural am Montag, 11. Juli 2016

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politieagent brengt dementerende vrouw veilig thuis
Sluiten