Hester Ramaker
Hester Ramaker Good vibes 22 jul 2016 / 14:48 uur

Politie schiet onschuldige man in zijn been

In Miami, Amerika, is een video opgedoken die het moment vlak voor een onschuldige man werd beschoten laat zien. Het gaat om Charles Kingsey, een therapeut die met gehandicapte mensen werkt. De politie hield hem staande en gebood hem op de grond te gaan liggen. Terwijl hij dat deed, werd hij toch in zijn been geschoten.

Speelgoed

Kingsey was aan het werk met een groep patiënten toen één van hen, die flink in de war was, naar buiten rende. In zijn hand hield hij een speelgoedvrachtwagen, dat door buurtbewoners voor een geweer werd aangezien. Daarop belden zij de politie.

‘Ik weet het niet’

Ondertussen was Kingsey achter de verwarde man aangerend en probeerde hij hem rustig te krijgen. De politie kwam enkele momenten na het telefoontje aan bij Kingsey en zijn verwarde patiënt. Kingsey probeerde vervolgens aan de agenten duidelijk te maken dat het om een verwarde patiënt ging die slechts een speelgoedvrachtwagen in zijn hand had, zo is te horen op het filmpje. De agenten reageerden daar niet op, maar geboden Kingsey en de patiënt op de grond te gaan liggen met de armen omhoog. Dat deden ze, maar terwijl Kingsey nog een aantal verwoede pogingen deed om het verhaal uit te leggen, kreeg hij een paar minuten later toch een kogel in zijn been. Compleet geschrokken en beduusd vroeg Kingsey de agent waarom hij op hem schoot. Zijn antwoord: „Ik weet het niet.”

Rechter

Het duurde twintig minuten voor hulpdiensten ter plaatse kwamen, vertelt Kingsey later vanuit zijn ziekenhuisbed aan Miami News. Hij maakt het nu goed. Een organisatie genaamd ‘The Circle of Brotherhood’ stond een dag na het incident voor het gebouw van de North Miami Police Department. De organisatie wilde weten of de agent in kwestie zou worden vervolgd voor zijn actie. De politie geeft geen naam vrij van de betrokken agent, maar laat wel weten dat de kwestie aan de rechter is voorgelegd.

https://www.youtube.com/watch?v=aXrAPxPKRHY

Per ongeluk

Nieuwe informatie laat ons weten dat de agent van Spaanse afkomst is. Zijn naam blijft echter onbekend. Hij vertelt dat het niet zijn bedoeling was om op Kingsey te schieten, maar juist op de verwarde patiënt. Die miste hij, maar raakte daarbij Kingsey. Hij heeft zijn excuses nog niet aangeboden, maar laat ondertussen wel weten te „dienen uit naam van de politie en hij zou nooit zomaar iemand neerschieten.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politie schiet onschuldige man in zijn been
Sluiten