Esther Zandberg
Esther Zandberg Good vibes 4 jul 2016 / 12:00 uur

Ouder koppel gebruikt man tien jaar lang als slaaf

Een Brits koppel heeft jarenlang een man gevangen gehouden en gebruikt als slaaf. De 67-jarige man en zijn 65-jarige vrouw hielden de man gevangen in hun caravan in Melton Mowbray. De man werd al in juni 2012 bevrijd, maar de zaak kwam pas onder de aandacht toen het echtpaar deze week voor de rechtbank moest verschijnen.

Ondervoed

Volgens getuigen zag de man er na tien jaar uit als een slachtoffer in een concentratiekamp. De caravan waarin hij verbleef had geen water en de man was zeer ondervoed. Politieagenten vertelden na de ontdekking van de man dat hij in de caravan leefde onder omstandigheden die niet eens passend zijn voor een dier, zo schrijft Loughborough Echo.

Klusjes

Bewoners van de camping zouden de 65-jarige vrouw betaald hebben om klusjes te doen. Zij zou op haar beurt de gevangen man aan het werk hebben gezet. Hij werd hiervoor bijna niet betaald. Toen de zaak de politie ter ore kwam, wilde een ambtenaar een kijkje gaan nemen. Maar hem werd consequent de toegang tot de camping ontzegd.

Rechtszaak

Uiteindelijk deed de politie een inval bij de caravan en bevrijdde de man die al jaren als slaaf werd behandeld. Het koppel moest deze week voor de rechtbank verschijnen en zal worden berecht voor hun daden. De man en vrouw zijn de eersten die op basis van een nieuwe wetgeving die sinds 2015 van kracht is worden berecht, wat moet zorgen voor een strijd tegen alle vormen van moderne slavernij in Groot-Brittannië.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ouder koppel gebruikt man tien jaar lang als slaaf
Sluiten