Remco Visser
Remco Visser Good vibes 17 jul 2016 / 13:00 uur

Moordverdachte weet te ontsnappen uit rechtszaal

In de Verenigde Staten is een klopjacht aan de gang naar een voortvluchtige moordverdachte. De 21-jarige Dayonte Resiles wist donderdag op spectaculaire wijze te ontsnappen uit een rechtzaal in Fort Lauderdale, zo meldt NBC News.

Nog voor hij veroordeeld kon worden voor de roofmoord waar hij van verdacht werd, lukte het Resiles om uit het beklaagdenbankje te springen. Onderweg naar de nooduitgang kreeg hij het bovendien voor elkaar om ook zijn handboeien los te krijgen en zijn oranje overall te lozen. Op bewakingsbeelden is te zien hoe Resiles uiteindelijk in shirt en korte broek naar buiten rent.

Zoektocht

De beelden zijn het laatste wat men van Resiles heeft vernomen. De politie gaat ervan uit dat de verdachte hulp heeft gekregen bij zijn ontsnapping en zich ondertussen ook heeft bewapend. Er is dan ook een fikse zoekactie naar hem op touw gezet.

„We zullen elke steen omdraaien om hem te vinden”, aldus de politie. Er wordt momenteel gezocht bij de woning van de verdachte en werden er helikopters en de marine ingeschakeld. Bovendien is er een beloning van 20.000 dollar uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van Resiles.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Moordverdachte weet te ontsnappen uit rechtszaal
Sluiten