Puck Roest
Puck Roest Good vibes 22 jul 2016 / 09:12 uur

Met dit lichaam overleef je een auto-ongeluk

Wil je een voor ‘normale’ mensen fataal auto-ongeluk overleven? Dan moet je lichaam er zo uitzien.

Althans, dat stelt de Australische beeldhouwer Patricia Piccinini. Ze heeft een beeld, genaamd Graham, gemaakt van een ‘supermens’ dat een fataal auto-ongeluk zou overleven. Graham is op zijn zachts gezegd een opvallende verschijning.

Zo heeft hij een groot hoofd zonder nek, extra tepels en een soort vetkussentjes op zijn buik. Deze dienen als airbags om zijn ribbenkast te beschermen. Doordat Graham geen nek heeft, wordt een whiplash ook uitgesloten en zijn platte gezicht beschermt zijn neus en oren.

Daarnaast heeft Graham een dikkere huid zodat de kans op schaafwonden veel kleiner is. Niet alleen in de auto is hij veilig, maar ook als voetganger. Zo heeft Graham sterke benen waardoor hij gemakkelijk op tijd weg kan springen wanneer er een auto aankomt. Zijn benen zijn buigzaam zodat hij deze niet gemakkelijk kan breken.

Het werk van Piccinini wordt gebruikt voor een Australische campagne voor verkeersveiligheid. „Als je niet hebt wat ik heb en je rijdt veilig, dan heb je het ook niet nodig”, zo luidt de boodschap van Transport Accident Commission (TAC). Met campagne wil TAC aandacht vragen voor de menselijke kwetsbaarheid op de weg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Met dit lichaam overleef je een auto-ongeluk
Sluiten