Metro
Metro Good vibes 26 jul 2016 / 17:20 uur

Man opgepakt in Italië met 5500 schildpadden in bus

Een Nederlander is opgepakt in Italië, omdat hij in zijn bestelbusje duizenden schildpadden vervoerde. Agenten telden uiteindelijk 5500 zeeschildpadden en 20 landschildpadden, meldden Italiaanse media.

Beschermde diersoort

De man werd staande gehouden bij de plaats Ovada, ten noorden van Genua. Hij reed te hard in noordelijke richting. Bij de controle ontdekten de agenten zijn bagage. Zeeschildpadden mogen vrij verhandeld worden, maar de landschildpadden zijn beschermd en de Nederlander had daar niet de goede documenten voor. De dieren zijn in beslag genomen.

Smokkel

De Italiaanse politie sluit niet uit dat de man deel uitmaakt van een netwerk voor de smokkel van beschermde dieren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man opgepakt in Italië met 5500 schildpadden in bus
Sluiten