Hester Ramaker
Hester Ramaker Good vibes 25 jul 2016 / 12:01 uur

Man schrijft ontroerende brief aan 3-jarige dochter

Toen zijn nu driejarige dochtertje werd geboren, was het voor Patrick O’Malley uit Auckland, Nieuw Zeeland, lastig om een connectie met haar te krijgen. Pas toen ze voor het eerst ‘papa’ zei, werd hij echt verliefd op haar. Hij voelde zich schuldig en schreef daarom een brief naar zijn dochtertje Lola Rose. Nadat hij de brief geschreven had, besefte de vader dat hij niet de enige ouder is die zich zo voelt na de geboorte van een kind. Hij zette zijn brief op social media, waarna het duizenden keren werd gedeeld.

Brief

„Drie jaar, veertig maanden, 177 weken, 1238 dagen (…), zolang houd ik al van jou." Zo begint de brief aan zijn jonge dochtertje. O’Malley legt uit dat de bevalling lang duurde, dat hij trilde toen hij de navelstreng doorknipte en dat, toen ze thuis kwamen, hij overmand werd door twijfel. „Ik wist niet wat ik moest doen. Sommige ouders zijn direct tot over hun oren verliefd op hun kind, en bij anderen duurt het wat langer. Is dat erg om te zeggen?"

„Ik vond het eng om een meisje te krijgen. Ik wist niet wat ik er mee moest doen. Kon ik wel een goede vader zijn? Mijn vader was nou niet bepaald een rolmodel. Duizenden gedachten die mij ervan weerhielden om van jou te genieten."

Voor liefde kwam angst

En toen begon er een andere fase, zo vertelt O’Malley. „Voor de liefde, kwam er angst. Eet je wel goed? Heb je het niet koud? Waarom heeft je huid ineens deze kleur? Krijg je tandjes? Waarom geef je over? Hoe kom je aan die blauwe plek? Waarom geef je over? Wanneer stop je met overgeven? En ’s nachts lag ik uren wakker te luisteren naar je gegaap, genies, gekuch. Leefde je nog wel? Lig je misschien verkeerd? Yes! Je huilt! Gelukkig, je bent nog in leven."

Woordjes

Toen kwam het keerpunt voor O’Malley. „De tijd ging zo snel. Van zitten naar kruipen en toen: woordjes. Als ik toch wist hoe één woord mij zo kon veranderen. Je zei: Pa. Je kon mij nog niet eens papa noemen maar had ik maar geweten hoeveel impact jouw woorden op mij hadden. En na woorden kwamen zinnen. Is dat grappig papa? Nee, niet zo papa. Wil je met mij spelen papa? Had ik maar geweten dat jouw woorden er voor zouden zorgen dat ik voor eeuwig een band met je zou voelen. Wanneer werd ik verliefd op jou? Vanaf het moment dat je geboren was. Al wist ik het toen nog niet."

De volledige brief is in het Engels te lezen bij Daily Mail.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man schrijft ontroerende brief aan 3-jarige dochter
Sluiten