Remco Visser
Remco Visser Good vibes 19 jul 2016 / 16:45 uur

Man ontslagen na vragen om ‘negerzoen’

Een manager van reisbureau Thomas Cook in de Duitse stad Oberursel die bij de uit Kameroen afkomstige kantinejuffrouw een ‘negerzoen’ had besteld, mag niet zonder vergoeding worden ontslagen. Dat heeft de arbeidsrechter in Frankfurt dinsdag beslist.

Omdat de man al meer dan tien jaar jaar zonder incidenten bij het bedrijf werkt, is het zonder een eerdere waarschuwing niet gerechtvaardigd hem zonder vergoeding op straat te zetten, oordeelt de rechtbank. Het zoete gebakje heet in Duitsland tegenwoordig een ‘Schokokuss’. De naam negerzoen is in de meeste landen afgeschaft omdat die racistisch zou zijn.

Incidenten

Thomas Cook wil eerst de schriftelijke onderbouwing van de uitspraak bestuderen voordat tot verdere stappen wordt besloten, aldus een woordvoerder. Volgens het bedrijf ging het niet om een eenmalig incident, maar om voortdurende provocatie van de manager aan het adres van de kantinejuffrouw.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man ontslagen na vragen om ‘negerzoen’
Sluiten