Daisy Heyer
Daisy Heyer Good vibes 12 jul 2016 / 09:30 uur

Man negeert gewapende overvaller compleet

Hoe zou jij reageren als er een overvaller in je winkel staat? De meeste mensen schrikken zich een hoedje, maar deze eigenaar van een afhaalrestaurant heeft geen boodschap aan de gewapende overvaller die zijn zaak in komt lopen.

De eigenaar van de zaak Taste of Egypt in Nieuw-Zeeland, Said Ahmed, leek totaal niet onder de indruk toen een gewapende man met een masker op zijn zaak in liep. Hij besloot gewoon door te gaan met de bereiding van een grote kipsouflaki voor een klant en negeerde de overvaller compleet, waarop de gewapende man afdroop.

Stralende lach

Op beelden van het incident is zelfs te zien dat Said de overvaller met een stralende lach ontvangt. „De man wilde mij bang maken en ik besloot dat hem dat niet zou lukken”, vertelt Said aan The Guardian. „Ik gaf de klant zijn eten, omdat ik wilde dat hij zou vertrekken en niet in gevaar zou komen.”

Nadat Said het eten aan de klant gaf, draaide hij zich om en verliet de balie. „Ik draaide mijn rug naar de overvaller toe en liep naar de keuken om de politie te bellen. Ik zei tegen mezelf: „als hij je nu neerschiet dan is mijn lichaam in ieder geval iets verder weg en het schot is dan niet zo gevaarlijk als dat hij me van dichtbij in mijn hart of hoofd zou schieten.”

Niet bang

Over het feit dat de overvaller zonder buit rustig de zaak verliet, heeft Said wel een theorie: „De overvaller was in de war door mijn gedrag. Hij wilde mij bang maken, maar ik was niet bang dus ik nam zijn kracht weg.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man negeert gewapende overvaller compleet
Sluiten