Esther Zandberg
Esther Zandberg Good vibes 11 jul 2016 / 18:55 uur

Man legt 9800 euro neer voor trosje druiven

We durven niet met zekerheid te zeggen of een Japanse man geld te veel had, of ontzettend van druiven houdt, maar in ieder geval wil hij voor het fruit behoorlijk wat geld neerleggen. Bij een veiling betaalde de man 1,1 miljoen yen (9800 euro) voor een trosje rode druiven.

Ruby Roman

Het gaat om het druivenras Ruby Roman, dat erg zeldzaam is. De veiling werd volgens Japan Times donderdag gehouden in het plaatsje Kanazawa. Vorig jaar werd er daar 1 miljoen yen voor de druivensoort geboden.

De druiven zijn erg groot: ongeveer even groot als een pingpongbal. En de dure druif moet aan behoorlijk wat eisen voldoen. Elke druif moet minstens 20 gram wegen en een suikergehalte van minimum 18 procent hebben om de naam Ruby Roman te mogen dragen.

326 euro per druif

De gelukkige bieder van het bedrag van 9800 euro is erg blij met zijn hoogste bod. „Ik voel me vereerd”, zei hij na de veiling. Hij ging er uiteindelijk vandoor met 30 druiven, wat neerkomt op een totaalprijs van 326 euro per druif. De man heeft gezegd de druiven tentoon te stellen en vervolgens weg te geven aan zijn klanten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man legt 9800 euro neer voor trosje druiven
Sluiten