Esther Zandberg
Esther Zandberg Good vibes 25 jul 2016 / 19:03 uur

Man geeft per ongeluk 1 miljoen euro aan fooi

Het kan de beste overkomen, hoor. Heb je lekker gegeten in een restaurant, goede service, dus je wilt wat fooi geven, blijk je uiteindelijk ruim tien ton aan extraatjes te hebben gegeven. Nou oké, misschien overkomt het de beste niet, maar wel een man uit het Schotse Inverurie.

1,2 miljoen euro

De man had in een Indiaas restaurant wat gegeten voor ongeveer 100 euro, zo vertelt restauranteigenaar Abdul Wahid aan Evening Express. Maar terwijl hij de bon in zijn handen gedrukt kreeg, schrok hij zich een spreekwoordelijk hoedje. In plaats van een beetje fooi had hij namelijk meer dan 1 miljoen pond, zo’n 1,2 miljoen euro, aan fooi gegeven.

‘Schrik van mijn leven’

Eigenaar Abdul vertelt over het bizarre voorval: „Hij vroeg of hij zelf het bedrag mocht intoetsen op de automaat, maar dit werd steeds geweigerd door de pinmachine. Toen belde ik op zijn verzoek de bank, waarna we een beveiligingsnummer kregen waarmee het wel moest lukken. Maar 10 minuten later pakte ik de machine weer op en kreeg ik de schrik van mijn leven. Ik zei ‘oh mijn god, wat is er gebeurd? Wat heb je gedaan, vriend?’ En de man keek me geschokt aan.”

Volgens Wahid is dit een van de duurste maaltijden in zijn restaurant geweest. Hij is naar eigen zeggen nog steeds niet helemaal van de schrik bekomen. De onfortuinlijke klant heeft zijn bank gebeld en de transactie teruggedraaid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man geeft per ongeluk 1 miljoen euro aan fooi
Sluiten