Hester Ramaker
Hester Ramaker Good vibes 22 jul 2016 / 13:25 uur

Man brouwt pisbiertje van urine Gentse Feesten

Al eerder werd onze urine gerecycled tot drinkwater en gebruikt als mestproduct, maar deze professor in het Belgische Gent doet iets heel anders met de urine die hij verzamelt. Hij brouwt er bier van.

‘From Sewer to Brewer’

‘From Sewer to Brewer’ heet het letterlijk goudgele drankje dat professor Arne Verliefde van de Universiteit Gent serveert op de Gentse Feesten. Dat is een jaarlijks terugkerend volksfeest dat tien dagen duurt. Het bier van Verliefde wordt daar in, hetzij een kleine oplage, geschonken.

Pisbier

Verliefde zelf is deze dagen namelijk druk bezig met het verzamelen van zoveel mogelijk urine om meer van het pisbier te kunnen brouwen. Op grote feesten, zoals het jaarlijkse in Gent, wordt ontzettend veel bier gedronken en vanzelfsprekend ook veel geplast. Verliefde besloot dat het tijd was om het bier op te vangen en te filteren tot een drinkbaar water. Na de Gentse Feesten wordt dat drinkwater gebruikt om het bier te brouwen.

Veilig

Het bier is geheel veilig te drinken. Alle bacteriën worden gescheiden en de installatie is 100 procent betrouwbaar. Ook de penetrante urinegeur is niet meer te ruiken als je het pisbiertje aan je mond zet. Op verschillende pleinen kun je het bier al proeven en het valt goed in de smaak. Volgens een verslaggever van Het Laatste Nieuws heeft het bier een bittere, maar fijne afdronk. En wie niet weet dat het van urine afkomstig is, zal het verschil niet proeven, zo stelt hij. Verliefde speelt nog met het idee om bekende mensen te fotograferen als ze bij hem naar het toilet gaan. Die foto’s zet hij dan op de flesjes zodat je precies weet wiens plas je drinkt. Maar of dat nu zo’n goed idee is?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man brouwt pisbiertje van urine Gentse Feesten
Sluiten