Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 28 jul 2016 / 14:10 uur

Man alsnog gepakt door politie na Facebookbericht

Natuurlijk mag je best trots zijn als je een mooie bolide of glanzende motor in bezit hebt. Dat je ‘m soms even op z’n staart trapt, is begrijpelijk, maar erover opscheppen op Facebook is dan minder slim. Een Amerikaanse motorrijder kwam daar snel achter.

Het voorlopig laatste ritje van Mike Brown begon bij een karaokecafé in zijn woonplaats Rochester Hills. Bij het wegrijden produceerde hij flink wat rook en geluid, waarschijnlijk om indruk te maken. Een stel agenten was daar niet zo blij mee en reed op Brown af, maar die ging er als een haasje vandoor.

#Geencelditweekend

De politieauto bleek geen partij voor de wendbare en snelle motor van Brown en hij wist te ontsnappen. Een gelukje voor hem, maar dat verpestte hij meteen door erover op de scheppen. „Zodra de auto stopte, trapte ik het gas in, ik reed 200 kilometer per uur waar je 50 mocht”, aldus Brown, die de veelzeggende hashtags #GeenCelDitWeekend en #IedereenVondHetGeweldig aan zijn bericht toevoegde.

Bewijs

Het feit dat Brown het voorval zo gedetailleerd kon beschrijven, was voor de politie genoeg bewijs dat hij de man was die ze zochten. „Zonder die informatie hadden we hem niet kunnen pakken”, aldus een woordvoerder van de politie. Brown wordt nu vervolgd voor roekeloos rijgedrag en vluchten voor de politie. En dankzij zijn eigen bericht over zijn snelheid komt daar waarschijnlijk een voorwaardelijke straf van vijf jaar bovenop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man alsnog gepakt door politie na Facebookbericht
Sluiten