Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 28 jul 2016 / 14:58 uur

Loterijwinnaar investeert fortuin in meth-handel

Wat zou jij doen met 2,7 miljoen? Misschien koop je een nieuw huis, een auto of wil je het wel beleggen in een onderneming. Dat laatste is precies wat een Amerikaanse loterijwinnaar deed, alleen koos hij een wel heel riskante business.

Ronnie Music won begin vorig jaar 3 miljoen dollar in de loterij, omgerekend 2,7 miljoen euro. De conciërge besloot te stoppen met werken om zijn geld te beleggen in iets wat hem nog meer geld op zou leveren.

Breaking Bad

Daarin liet hij zich echter iets te veel inspireren door de succesvolle tv-show Breaking Bad, waarin een leraar een eigen drugslab begint. Music zag daar ook wel brood in en besloot al zijn gewonnen geld te investeren in een bende die in methamphetamine (ofwel meth) dealt. Hij kocht hele partijen drugs van de bende en verkocht die vervolgens weer door, om zijn rijkdom te vergroten.

Nieuw huis

Helaas voor Music hield zijn geluk daar op: de politie kwam zijn handeltje op het spoor en viel zijn huis binnen. Daar vonden agenten 900.000 euro aan meth, naast een heel arsenaal aan vuurwapens. Music is drugs dealen en wapenbezit ten laste gelegd, dus het ziet ernaar uit dat hij ‘dankzij’ zijn loterijwinst alsnog een nieuw huis krijgt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Loterijwinnaar investeert fortuin in meth-handel
Sluiten