Daisy Heyer
Daisy Heyer Good vibes 28 jul 2016 / 07:47 uur

Lerares sekst met leerling (17), beschuldigt school

Een lerares die seks heeft met een leerling, we hebben het wel vaker gehoord. De 24-jarige Mary Beth Haglin heeft echter een smoes die we nog niet eerder hoorden: ze geeft de school deels de schuld van haar affaire met een 17-jarige leerling en het feit dat ze daar nu voor moet voorkomen. Dit meldt Metro UK.

Mary Beth werd gearresteerd voor haar relatie met een 17-jarige en moet binnenkort voorkomen voor seks met een minderjarige. Mary Beth zegt echter dat de school deels ook schuld heeft in dit hele verhalen, omdat zij ‘een oogje dichtknepen’ en al lang voordat de relatie gerapporteerd was, wisten van het liefdeskoppel.

‘Ze hebben dit laten gebeuren’

„Ik laat me hier niet door afschrikken. Ik ga hier niet voor wegrennen, maar juist met opgeheven hoofd de strijd in”, aldus Mary Beth tegen Metro UK. „Ze hebben dit laten gebeuren. Ze wisten het al in februari.”

Mary Beth geeft aan dat het lakse gedrag van de school ervoor gezorgd heeft dat zij doorging met deze relatie. „Vorige gewelddadige relaties hebben mij hierin geleid. Het milieu waarin ik op deze school belandde, heeft mij op geen enkele manier geholpen om mijzelf in toom te houden.”

„Deze mensen wisten allemaal wat er aan de hand was, maar deden net alsof ze het niet wisten. Alleen maar omdat ze niet wilden dat de school in de schijnwerpers zou belanden.”

Video

De lerares kan twee jaar in de cel belanden vanwege de affaire die zij had met de student. Mary Beth viel in als vervanger op de Washington High School. Volgens ABC News zijn de twee in de winter al gevraagd door de schoolleiding of ze een affaire hadden, maar beiden ontkenden. Toen iemand een video van de twee als bewijsmateriaal had, begon de school in april opnieuw een onderzoek.

Mary Beth heeft aan ABC verklaard dat de relatie ten tijde van het onderzoek nog steeds bezig was, maar inmiddels is beëindigd. „Ik heb niet langer de behoefte of wens om met deze persoon in contact te zijn of hem te zien. En ik wil ook niet dat hij contact opneemt met mij.”

Waarschijnlijk heeft te breuk te maken met haar voorlopige vrijlating: Mary Beth werd zaterdag vrijgelaten, met de strikte voorwaarde dat ze geen contact meer zou hebben met de student. De uitspraak van de rechter vindt op 1 september plaats.

Reageer op artikel:
Lerares sekst met leerling (17), beschuldigt school
Sluiten