Jessica Heijmans
Jessica Heijmans Good vibes 24 jul 2016 / 11:25 uur

Jongens in rokjes naar school na verbieden shorts

Toen vier scholieren in Brighton werd verboden om in een korte broek naar school te gaan, besloten zij om dan maar rokjes te dragen.

Op de heetste dag van het jaar besloten vier vrienden om zich om te kleden en hun gymshorts aan te doen. Dat bleek echter niet te zijn toegestaan op Longhill High School en daarom werden de jongens naar huis gestuurd om een andere outfit uit te kiezen. Het viertal besloot dat er een andere manier was om koel te blijven: rokjes.

Toegestaan

De 14-jarige Kodi Ailing, George Boyland, Michael Parker en Jesse Stringer droegen de rokjes de rest van de week, want dit kledingstuk is wél toegestaan op school. Herhaaldelijke verzoeken van leraren werden daarom ook niet ingewilligd door de studenten.

Parker’s moeder Angela vertelde tegen Metro UK: „Op dinsdag, de heetste dag van het jaar, deden diverse jongens op school hun gymshort met het school logo aan. Ze werden verteld om naar huis te gaan en een broek aan te doen en dat ze geen shorts mogen dragen, ondanks dat meisjes wel rokjes met blote benen mogen en dus koel kunnen blijven.”

Discriminatie

Verder vertelde de trotse moeder dat het discriminatie is voor jongens „waarom zouden zij gestraft moeten worden?” „De school laat hen geen water drinken tijdens de les en de ruimtes hebben geen airconditioning. Het is hypocriet dat mannelijke leraren wel shorts en t-shirts mogen dragen.”

Hoofd van de school Kate Williams stelde dat de studenten toegang hebben tot water en de ruimtes zo comfortabel mogelijk zijn gemaakt. „Ik heb hoge standaarden met betrekking tot uniformen en in dit warme weer, zijn deze hoge standaarden uitgedaagd door ongeveer twee procent van de ouders en studenten,” aldus Williams. Over het incident vertelde zij dat studenten elk deel van het afgesproken schooluniform mogen dragen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jongens in rokjes naar school na verbieden shorts
Sluiten