Hester Ramaker
Hester Ramaker Good vibes 3 jul 2016 / 13:55 uur

Jongen kan na 7 jaar eindelijk communiceren

De tien jarige Jonathan Bryan uit Engeland, zwaar gehandicapt en door dokters al opgegeven en bestempeld als ‘kan niet praten, bewegen of overleven’ heeft na tien jaar een manier gevonden om te communiceren met zijn ouders, meldt Daily Mail.

Zuurstoftekort

Op het moment dat de jongen nog in de baarmoeder zat, kreeg zijn moeder een ernstig auto ongeluk. Daardoor kreeg hij als baby een zuurstof tekort en zit hij al zijn leven lang in een rolstoel zonder een woord te zeggen. De artsen hadden hem al opgegeven en ook zijn leraren van het speciaal onderwijs zagen niet in dat de jongen nog een toekomst had.

Spellingsbord

Zijn ouders waren er echter van overtuigd dat er meer in de jongen zat. Met heel veel geduld en liefde leerden ze hem doormiddel van een spellingsbord letters en woorden. Eerst de meest simpele. Al snel raakte de jongen verveeld en werd het bord groter en ingewikkelder. Met zijn ogen kijkt hij één voor één naar de letters om zo een woord en uiteindelijk een hele zin te spellen.

Topstudent

Drie jaar deden zijn ouders er over om hem te leren lezen. Ondertussen functioneert hij als een topstudent in zijn klas en blijkt hij ontzettend slim. Jonathan wil iedereen laten weten dat je niet moet omgeven alleen omdat je denkt dat iemand door lichamelijke beperking iets niet kan. En zo is het Jonathan!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jongen kan na 7 jaar eindelijk communiceren
Sluiten