Hester Ramaker
Hester Ramaker Good vibes 21 jul 2016 / 14:42 uur

Hondenasiel ‘verhuurt’ honden aan Pokémon Go-spelers

Pokémon Go-spelers lopen overal. En ze lopen ver. Hele kilometers leggen ze af om de Pokémon te vangen. Daar heeft een hondenasiel in Indiana, Amerika, handig op ingespeeld. Via een post op Facebook roepen ze Pokémon-spelers, die zelf geen hond hebben, op om een hond uit het asiel mee te nemen bij hun zoektocht naar de denkbeeldige beestjes. Het resultaat: hele rijen voor de ingang van het asiel en te weinig honden om uitgelaten te worden.

Combineren

Het idee kwam van de directeur van het hondenasiel. Hij liet met zijn dochtertje de hond uit terwijl zij Pokémon speelde. Tijdens het uitlaten viel het hem op hoeveel mensen het befaamde spelletje aan het spelen waren. Dat kan natuurlijk prima gecombineerd worden!

Come out to the Muncie Animal Shelter between 10am-5:30pm any day and walk an adoptable dog as you hunt for Pokemon and hatch eggs!

Gepostet von Muncie Animal Care & Services am Dienstag, 12. Juli 2016

Adopteren

Een Facebookpost van het asiel werd duizenden keren gedeeld. De honden in het asiel werden meer dan ooit uitgelaten. Er waren zelfs te weinig honden voor de animo. Daarom besloot het asiel ook honden uit andere asiels naar zich toe te trekken. Het asiel vraagt een kleine bijdrage voor het uitlaten van de honden. Ondertussen hebben ze zo veel geld opgehaald dat het bedrag om daadwerkelijk een hond te adopteren, tijdelijk omlaag is geschroefd. De dieren zijn ontzettend populair en blijken een goede indruk bij hun wandelmaatjes achter te laten. Sommige Pokémon Go-spelers waren zelfs zo onder de indruk van hun ‘leen’-hond dat ze besloten het beestje te adopteren.

REDUCED ADOPTION FEES EXTENDED UNTIL JULY 22. Find your next best friend at the animal shelter. The Muncie Animal…

Gepostet von Muncie Animal Care & Services am Donnerstag, 14. Juli 2016

Another great adoption of an awesome dog thanks to #PokemonGo!

Gepostet von Muncie Animal Care & Services am Freitag, 15. Juli 2016

Filmcrew

Het asiel, compleet overweldigd door het enthousiasme van de Pokémonspelers, wordt nu zelfs gefilmd door een filmcrew afkomstig van Facebook zelf. Daarbij riep de crew zoveel mogelijk Pokémon Go-spelers op om mee te lopen. Facebookeigenaar Mark Zuckerberg zal het filmpje aankomende vrijdag delen op zijn eigen tijdlijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Hondenasiel ‘verhuurt’ honden aan Pokémon Go-spelers
Sluiten