IngelisedeVries
IngelisedeVries Good vibes 11 jul 2016 / 17:50 uur

Hond en jongen redden elkaar uit brandend huis

In de Amerikaanse staat Connecticut zijn een hond én een jongen helden geworden na een brand. Terwijl het huis waar de twee woonden langzaam aan het afbranden was, redde de hond eerste Randy, de jongeman, die daarna de hond redde. Het hartverwarmende verhaal komt van Huffington Post.

Onkruidtrimmer

Afgelopen weekend vatte het huis van de jongen, de hond en hun gezin vlam. Waarschijnlijk zat de onkruidtrimmer nog in het stopcontact van het huis in Guilford, waarna het pand in brand vloog. Van het huis is weinig over, maar dankzij hond Bailey is het hele gezin veilig.

„Randy was in zijn kamer met de deur dicht, muziek aan en druk met schoonmaken”, vertelt Randy’s jongere broer Robert. „Hij had geen flauw benul dat er iets aan de hand was. Hij rook ook niks omdat de brand aan de andere kant van het huis is ontstaan.”

Kamer vol rook

„Tot Bailey naar binnen rende, had ik nog niet bedacht dat Randy nog binnen was.” Gelukkig had hond Bailey wel door dat er iets aan de hand was. De heldenhond rende naar binnen en sprintte naar Randy’s kamer, iets dat ze volgens Robert normaal nooit doet. Randy besloot de hond te volgen, waarna hij in een kamer vol rook terecht kwam.

Bailey werd vervolgens door angst overmand, en rende de kennel in. Randy trok de hond mee naar buiten. Bailey heeft dus niet alleen het leven van Randy gered, Randy redde ook Bailey. Van het huis is niets meer over. De familie verblijft daarom voorlopig in een motel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hond en jongen redden elkaar uit brandend huis
Sluiten