Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 2 jul 2016 / 11:35 uur

Hoera! KLM introduceert de biertap aan boord

Je kent het wel: op lange vluchten raak je soms behoorlijk uitgedroogd van die airco, en het enige waar je aan kunt denken is dat vers getapte biertje dat je bij aankomst tot je kunt nemen. Bij KLM hoef je hierop binnenkort niet meer te wachten tot je geland bent!

De vliegmaatschappij gaat namelijk experimenteren met een heuse biertap aan boord, zodat reizigers tijdens een lange vlucht al een verfrissend biertje kunnen drinken. Voorlopig wordt de tap geïnstalleerd op willekeurige intercontinentale vluchten, bijvoorbeeld op weg naar Rio de Janeiro tijdens de Olympische Spelen.

Laatste plekje

KLM werkt al jaren samen met Heineken, dat voorlopig het enige merk is dat op elke kilometer hoogte wordt getapt. De oerhollandse bierbrouwer is heel blij met de tap aan boord. „We leverden al tapbier op de kleinste eilanden, in de bergen of op schepen. Nu hebben we een oplossing gevonden voor het laatste plekje waar we het maar niet voor elkaar kregen”, aldus een woordvoerder van Heineken tegenover Het Parool.

Luchtdruk

Natuurlijk voldoet een normale biertap niet, omdat er door de lage luchtdruk aan boord veel te veel schuim zou ontstaan. Er zijn daarom speciale taps ontwikkeld die op luchtdruk werken, met kleinere vaten. De smaak van het pilsje blijft uiteraard gewoon hetzelfde.

De tap aan boord wordt vooralsnog alleen ingezet op bepaalde vluchten en bij bijzondere evenementen, maar misschien kan je over een paar jaar wel op elke vlucht genieten van een vers getapt biertje!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Hoera! KLM introduceert de biertap aan boord
Sluiten