Wouter van Loon
Wouter van Loon Good vibes 26 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

Giftige inkt voor tatoeages kan kanker veroorzaken

Mensen met een tatoeage hebben mogelijk een hogere kans om kanker de krijgen. Voornamelijk tatoeages met rode inkt vergroten het gevaar. Dat stelt het Europees Chemicaliënagentschap, meldt onder meer The Independent.

De inkt die wordt gebruikt voor tatoeages is nauwelijks gereguleerd, en daardoor worden er ook inkten gebruikt die giftig zijn. Het zou voornamelijk gaan om goedkope Chinese inkt, die ook in Europa wordt gebruikt.

Inkt verbieden

Die soorten inkt kunnen huidproblemen veroorzaken, zoals jeuk die jarenlang aanhoudt of ernstige allergische reacties. Maar het kan ook kanker veroorzaken. De giftige stoffen in de inkt kunnen dna beschadigen, waardoor gezwellen kunnen ontstaan.

De EU wil deze soorten inkt gaan verbieden. In een vervolgonderzoek wordt gekeken naar welke inkten precies gevaarlijk zijn. Nu is al bekend dat voornamelijk rode inkt gevaarlijk is, maar ook blauwe, groene en zwarte inkt kunnen problemen geven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Giftige inkt voor tatoeages kan kanker veroorzaken
Sluiten