Metro
Metro Good vibes 12 jul 2016 / 18:10 uur

Franse vissersboot vangt Portugese onderzeeër

Frankrijk en Portugal zagen elkaar deze week al op het voetbalveld, donderdag troffen ze elkaar ook op zee. De Franse vissersboot trawler Daytona deed op ongeveer 55 kilometer ten zuidoosten van Lizard Point in Cornwall namelijk een bijzondere vangst: een Portugese onderzeeër.

Volgens de kustwacht van Bretagne zat de Tridente uit Portugal in het net van de vissersboot, die in het Franse Saint-Brieuc staat geregistreerd. Er raakte niemand gewond en de schade valt mee.

Oefening

De Tridente was in het gebied bezig aan een navigatie-oefening met de Britse marine toen hij ‘aan de haak werd geslagen’. De duikboot kwam onmiddellijk boven water en nam contact op met de kapitein van de vissersboot. Deze besloot het net los te maken en daarna koers te zetten naar de Franse kust. Assistentie was niet nodig. De gevangen onderzeeër had wel Britse hulp nodig om het vistuig van de romp te halen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Franse vissersboot vangt Portugese onderzeeër
Sluiten