Puck Roest
Puck Roest Good vibes 11 jul 2016 / 13:25 uur

Duikers bouwen slaapkamer op zeebodem

Deze Turkse duikers vinden de zee zo mooi en belangrijk dat ze besloten er een slaapkamer te bouwen.

Met de ludieke actie willen de professionele duikers Serap Metinturk en Mehmet Bat aandacht vragen voor het zwerfafval in zeeën en oceanen en de gevolgen ervan. „Wij mensen zijn enkel te gast hier, maar voor veel dieren is de zee hun thuis. Ik wil benadrukken dat we de natuur met respect moeten behandelen en we meer moeten doen om de zee te beschermen", aldus de 32-jarige Metinturk.

Thuis

De twee namen matrassen, kussens, dekens, bedlampjes en zelfs knuffels mee naar de zeebodem. Op 8 meter diepte voor de kust van het plaatsje Fethiye gingen de twee liggen waarna ze rustig naar de vissen keken. „Nadat we klaar waren, namen we natuurlijk alles weer mee boven. We wilden laten zien dat onderwaterfamilies ook een thuis hebben, hoewel wij dit vaak niet zo zien”, zegt Metinturk.

„Door mensen eraan te herinneren dat dit ook een thuis is, hopen we dat ze beseffen dat ze deze gemeenschappen niet moeten vernietigen. Het was erg vermoeiend maar het was het zeker waard”, sluit de activist af.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Duikers bouwen slaapkamer op zeebodem
Sluiten