Eefje van Son
Eefje van Son Good vibes 12 jul 2016 / 14:04 uur

Deze koalabeer lijkt op overleden zanger David Bowie

Ooit een koalabeer gezien die iets weg heeft van de onlangs overleden superster David Bowie? Het beestje heeft namelijk dezelfde oogopslag als de zanger en daarmee bedoelen we dat die ook één blauw oog en één bruin oog heeft. De koala is dan ook vernoemd naar de zanger.

Bowie kwam in het Australia Zoo Wildlife Hospital terecht, nadat een auto de koala aanreed. Al snel merkten de dierenartsen de bijzondere ogen van de koala op. Het blijkt dat het beestje de aandoening heterochromie heeft, waar ook mensen last van kunnen hebben. Bij Bowie zou dit volgens de dierenartsen genetisch bepaald zijn.

Het is ontzettend bijzonder dat Bowie de aandoening heeft. „Behalve dat ze zich zeer gelukkig mag prijzen dat ze geen blijvend letsel heeft opgelopen door de aanrijding, is Bowie ook ongelooflijk uniek omdat heterochromia niet iets is wat je vaak ziet bij koala’s. Het komt meestal alleen voor bij binnenlandse zoogdieren, zoals honden en katten”, zegt dierenarts Sharon Griffiths tegen The Telegraph.

Gekneusd pootje

Ondanks de aandoening heeft Bowie gewoon goed zicht en kan ze net zo goed zien als andere jongere koala’s. Het enige waar Bowie nu last van heeft is een gekneusd pootje.

Anisocorie

David Bowie zelf leed overigens ook niet aan heterochromie, maar aan anisocorie. Deze zeldzame oogaandoening zorgde er bij de zanger voor dat zijn linkerpupil een stuk groter dan zijn rechterpupil was. Hierdoor leek het soms dat Bowie twee verschillende kleuren ogen had.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze koalabeer lijkt op overleden zanger David Bowie
Sluiten